Translate

6 Mayıs 2014 Salı

BULUT BİLİŞİM:GELECEK GÖKYÜZÜNDE

BULUT BİLİŞİM:GELECEK GÖKYÜZÜNDE

Türkiye’nin öncü bulut hizmeti sağlayıcısı CLOUDTURK, Türkiye’nin ve dünyanın bulut bilişim verilerini tek bir infografik çalışmasında topladı. Bulut bilişim teknolojisinin bugününü ve yarınını ortaya koyan çalışma, pazar hacminden sektördeki istihdam haritasına kadar birçok öngörüyü de içinde barındıran rakamlarla bulut hakkındaki soru işaretlerini gideriyor.

“Bulut Bilişim: Gelecek Gökyüzünde” başlığıyla sunulan infografikte, geçtiğimiz yıl dünya çapında yüzde 7’lik kullanım alanına sahip olan, 2016’da ise yüzde 36’lık bir orana erişeceği düşünülen bulut teknolojilerinin, 2020 yılında 241 milyar dolarlık bir pazar hacmine ulaşacağı öngörülüyor.



TÜRKİYE BİLİŞİM PAZARI

Günümüzde önemli bir faaliyet alanı olan bilişim pazarına yönelik bir çok araştırma ve analiz yapılıyor. Fakat buralarda yer alan verileri bütün bir çerçeve içerisinde görmek ve anlamlandırabilmek her zaman kolay olmuyor. İletişim odaklı teknoloji şirketi KAREL, farklı kaynaklardan edinilen verileri bir araya getirerek bir infografik hazırladı. 2012 yılından 3,6 trilyon dolarlık bir hacme sahip olan dünya bilişim sektörünün büyüme tahminlerinin de yer aldığı infografik, Türkiye bilişim pazarında ürün ve hizmet grupları dağılımının yanı sıra sektör ve kategori bazında Türkiye’de ilk 500 bilişim şirketinin satış gelirlerine dair veriler içeriyor.

                                       http://infografik.com.tr/ekonomi/turkiye-bilisim-pazari/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder