Translate

11 Mart 2014 Salı

Bulut Bilişim

GÜNÜMÜZ BİLİŞİM SİSTEMLERİ

İnternetin yaygınlaşması, bilgisayar ve türevi cihazların hızla gelişim göstermesi, bilgisayarların hayat içindeki yeri ve işlevini de arttırmıştır. İnsanlar ev ve işyerlerindebilgisayara daha bağımlı hale gelmiş ve bilgisayarı, 5-10 yıl öncesine göre, daha farklı işlevlerlekullanmaya başladılar.Artık bilgisayarlar üzerindedaha az uygulama ve veri barındırılmakta, ağ üzerinden transfer edilen veri miktarı ve web uygulamalarının sayısı ise giderek artmaktadır. Web tabanlı çalışan servisler; kişisel bilgisayarlar yanında, internete bağlanabilen taşınabilir cihazlar ve cep telefonları üzerinden de erişilebilir hale gelmiştir. Bu, yeni bir dönemin başlangıcıdır.


İnternet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte, amazon.com bulut bilişim 
yapısının gelişmesinde anahtar rol oynamıştır.2006 yılında Amazon, kurduğu sistem alt yapısına
Amazon Alt Servisleri üzerinden erişim olanağı sağlamaya başlamıştır.

BULUT BİLİŞİM


  • Bulut çok sayıda bilgisayarın birleşimi ile meydana gelen veri merkezlerini içeren, kullanıcıların kaynaklara internet üzerinden erişimine imkan veren bir bilgi işlem ağıdır.
  • Bulut bilişim ise işlem ve depolama kaynaklarının dağıtımı için oluşturulan,kullanıcıların bilgiye internet üzerinden erişimi, paylaşımı ve bilgi üzerinde ortak işlem yapmalarını sağlayan bir teknolojidir.
  • Bulut bilişim,bir bilgisayar için gerekli olan tüm programların, kuruluma ihtiyaç duyulmaksızın internet üzerinden erişilerek kullanılması fikrine dayanmaktadır.
  • Bulut bilişim, bilgisayarların yeteneklerini genişleten, kullanıcıların bir dizi yazılım ve servise internet üzerinden erişimlerine olanak tanıyan bir teknolojidir.


KISACASI BULUT BİLİŞİM


Bulut bilişim, düşük yönetim çabası veya servis sağlayıcı etkileşimi ile, hızlı alınıp salıverilebilen ayarlanabilir bilişim kaynaklarının paylaşılır havuzuna, istendiğinde ve uygun bir şekilde ağ erişimi sağlayan bir modeldir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder